Proiectul Terno (profesori pentru romi noi oportunități de educatie în școală), este un proiect co-finanțat de Programul de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene . - Activitatea principala 1: Proiecte multilaterale pentru romi), care își propune să elaboreze și să infiinteze centre speciale de sprijin, în scopul de a sprijini copii romi care frecventează scoala primara pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Obiectivul general al proiectului este de a preveni abandonul copiilor romi și să sprijine copiii romi să finalizeze scoala elementara pentru a trece la învățământul secundar. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării / intretinere la scoala a copiilor cu nivel scăzut de trai. Obiectivul specific cu care Obiectivul general va fi atins este, formarea profesorilor si /sau a invatatorilor care preda la invatamintul primar, pentru copii romi , în scopul de a sprijini copiii romi cu metode moderne de invatare pentru a finaliza învățământul primar.

Principalul rezultat este că proiectul Terno va dezvolta centre pentru furnizarea de educație suplimentară pentru copiii romi care urmeaza sa finalizeze învățământul primar și se pregătesc să treacă la învățământul secundar. Organizarea acestor centre ar trebui să se bazeze pe o metodologie care va cuprinde toate elementele importante care ar ajuta profesorii care preda copiilor romi sa sprijine mai bine dezvoltarea copiilor care frecventează ultimele clase de școală pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Consorțiul proiectului este multi-actor, el are o mare experiență în domeniu și are competențe complementare. Acesta este constituit din 6 parteneri din 5 țări (Grecia, Spania, Italia, Ungaria și România). În cadrul proiectului au participat, 3 asociații de romi, un ONG condus de romi, un institut de cercetare, care este specializată în cercetarea din învățământul pentru romi și o organizație specializată în dezvoltarea de metodologii de cercetare și de gestionare a proiectelor LLP.

Tab 1 Proiectul TERNO

Tab 2 Obiective și activități generale

Tab 3 Rezultate Principale

Tab 4 Partenerii

Login Form

teacher training methodology

national research reports

Acțiunea Synergy SA este o organizatie de cercetare și dezvoltare, formare în domeniul TIC și bazată pe cunoaștere, organizare aplicații, care este implicat în mod activ în dezvoltarea de tehnologii educaționale, metodologiilor de formare și de dezvoltare a e-learning cursuri de formare.

Acțiune Synergy SA dispune de o experiență îndelungată în managementul și coordonarea proiectelor europene. Acesta este în prezent coordonează șapte proiecte LLP: Proiectul "Predarea Roma & Training" (357110-LLP-2011-GR-KA1-KA1MPR) privind stabilirea unei metode pentru sprijinirea copiilor romi de vârstă preșcolară, GLOSSA proiect (505248-2009-LLP-GR-KA2MP) (www.ellinikiglossa.eu) în ceea ce privește dezvoltarea de materiale de e-learning pentru limba greacă, a proiectului UETPNET (510635-LLP-1-2010-1 GR-ERASMUS-ECUE ) (www.uetpnet.eu) în ceea ce privește promovarea colaborării între universități și întreprinderi folosind instrumente on-line, SUN.COM proiect (511867-LLP-1-2010-1 GR-KA2-KA2MP) În ceea ce privește dezvoltarea comunităților lingvistice on-line , proiectul CREDNET (518802-LLP-2011-GR-LEONARDO-LNW) privind acreditarea competentelor manageriale, de Nireas proiect (2011-1-GR1-LEO05-0677) privind instruirea operatorilor stațiilor de epurare a apelor uzate și Proiectul METIKOS (517555-LLP-1-2011-1 GR-GRUNDTVIG-GMP) în ceea ce privește promovarea integrării imigranților, prin învățarea limbilor străine.

De asemenea, are o experiență considerabilă în lucrul cu grupurile sociale cu risc de excluziune. Pe lângă METIKOS proiecte și "predare Roma & Training" este de coordonare, aceasta este în prezent participă în calitate de partener în proiectul CLAP (517620-LLP-1-2011-1-RO-GRUNDTVIG-GMP) în ceea ce privește formarea profesională a deținuților și în proiectul ROMA-Source (JUST/2009/FRAC/AG/1185 - 30-CE-0377088/00-91), finanțat de programul "Drepturi fundamentale și cetățenie" de DG Justiție în ceea ce privește lupta împotriva discriminării comunităților de romi.

De la fondarea sa în 1987, organizația a participat într-un număr considerabil de proiecte educaționale europene, cum ar fi COMETT, PETRA, SOCRATES, LEONARDO DA VINCI, articolul 6, ADAPT, TEMPUS, PHARE, învățământ la distanță. SA domenii cheie de acțiune Synergy de expertiza includ: Dezvoltarea de metodologii de învățare, dezvoltarea de tehnologii educaționale, dezvoltarea de cursuri și module care utilizează metodologii inovatoare, cum ar fi: metodologii deschise / flexibile de învățare, e-learning, învățare analiză a nevoilor, dezvoltarea de profiluri profesionale și liste de abilități și competențe, dezvoltarea sinergiilor la nivel local, național și transnațional.

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries