Proiectul Terno (profesori pentru romi noi oportunități de educatie în școală), este un proiect co-finanțat de Programul de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene . - Activitatea principala 1: Proiecte multilaterale pentru romi), care își propune să elaboreze și să infiinteze centre speciale de sprijin, în scopul de a sprijini copii romi care frecventează scoala primara pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Obiectivul general al proiectului este de a preveni abandonul copiilor romi și să sprijine copiii romi să finalizeze scoala elementara pentru a trece la învățământul secundar. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării / intretinere la scoala a copiilor cu nivel scăzut de trai. Obiectivul specific cu care Obiectivul general va fi atins este, formarea profesorilor si /sau a invatatorilor care preda la invatamintul primar, pentru copii romi , în scopul de a sprijini copiii romi cu metode moderne de invatare pentru a finaliza învățământul primar.

Principalul rezultat este că proiectul Terno va dezvolta centre pentru furnizarea de educație suplimentară pentru copiii romi care urmeaza sa finalizeze învățământul primar și se pregătesc să treacă la învățământul secundar. Organizarea acestor centre ar trebui să se bazeze pe o metodologie care va cuprinde toate elementele importante care ar ajuta profesorii care preda copiilor romi sa sprijine mai bine dezvoltarea copiilor care frecventează ultimele clase de școală pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Consorțiul proiectului este multi-actor, el are o mare experiență în domeniu și are competențe complementare. Acesta este constituit din 6 parteneri din 5 țări (Grecia, Spania, Italia, Ungaria și România). În cadrul proiectului au participat, 3 asociații de romi, un ONG condus de romi, un institut de cercetare, care este specializată în cercetarea din învățământul pentru romi și o organizație specializată în dezvoltarea de metodologii de cercetare și de gestionare a proiectelor LLP.

Tab 1 Proiectul TERNO

Tab 2 Obiective și activități generale

Tab 3 Rezultate Principale

Tab 4 Partenerii

Login Form

teacher training methodology

national research reports

IDEA ROM ONLUS este prima asociație italiană a femeilor rome și este componentă a Federației Naționale a romilor. Asociația își desfășoară activitatea în Torino (Italia), la cele mai mari așezări de familii de romi din oraș. Asociația este formată din femei rome aparținând diferitelor comunități din Torino, unele cu experiență profesională în domeniul medierii culturale. Ideea Rom promovează forme progresive de reprezentare directă, formale și de fond, de comunități diferite. În 2010 asociația a fost acordat de o placa special al Președintelui Republicii Italiene, datorită activității sale de promovare a integrării sociale a comunității sale.

În 2011 ONLUS ROM idee a fost partener de E R.R.C. (European dreapta Centrul Romilor), în Budapesta, pentru proiectul "Cercetări privind situația femeilor rome din Italia". Rezultatul a fost raportul umbra CEDAW către Comisie (Comitetul pentru Eliminarea Discriminării împotriva Femeilor), care verifică periodic punerea în aplicare a Convenției ONU semnat de către fiecare stat semnatar.

Printre cele mai importante lucrările deja efectuate unele proiecte privind educația copiilor romi și emanciparea femeilor rome

Obiectivele instituționale: pentru a promova integrarea și participarea activă a romilor în societatea italiană și europeană, respectând în același timp diferitele identități, a demnității și valorilor fundamentale ale vieții civilizate, obține recunoașterea romilor ca o minoritate etnică și lingvistică, cu deplină Drepturile de cetățenie, combaterea prejudecăților și a tuturor formelor de discriminare, direct sau indirect, împotriva romilor, promovarea emancipării și rolului femeilor în comunitatea romă; protecție de sprijin, creștere, educație și integrare socială a tinerilor romi; promovarea relațiilor interculturale în societatea civilă, facilitând relațiile și interacțiunile dintre indivizi, comunități și culturi, promovarea înțelegerii, dialogului, de întâlnire și creșterea diferențelor reciproce.

Activitățile desfășurate până în prezent au vizat în principal familiilor de romi din Torino, în special în zona de nord și de sud de Torino, pe lângă aceste domenii, unele activități atins alte zone comune în oraș sau în hinterlandul din Torino (Collegno, Chieri, Moncalieri , etc ...). Familiile fac parte din diferite comunități (de romi din fosta Iugoslavia, romanii romi, sinti piemonteze, Abruzzo Roma, Calabrese și napolitanii Roma), care locuiesc în unele zone autorizate de parcare, altele în localitățile spontane, și altele în apartamente sau itinerante. Un procent semnificativ de interventii care au copii romi ca beneficiari au fost desfășurate în școală obligatoriu primar de femei tinere care alcătuiesc Asociația sine.

Asociația are în prezent o structură organizatorică foarte flexibil, cu atât munca voluntară și angajații salariate, dar, de asemenea, beneficiază de ajutor oferite de alte agenții. Asociatia nu are unități externe și nu nu deține un Sead, folosind localnici CARE sunt disponibile gratuit de la Centrul de Sereno Regis și sectorul 6 al orașului Torino.

 http://idearom.jimdo.com

 

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries