Proiectul Terno (profesori pentru romi noi oportunități de educatie în școală), este un proiect co-finanțat de Programul de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene . - Activitatea principala 1: Proiecte multilaterale pentru romi), care își propune să elaboreze și să infiinteze centre speciale de sprijin, în scopul de a sprijini copii romi care frecventează scoala primara pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Obiectivul general al proiectului este de a preveni abandonul copiilor romi și să sprijine copiii romi să finalizeze scoala elementara pentru a trece la învățământul secundar. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării / intretinere la scoala a copiilor cu nivel scăzut de trai. Obiectivul specific cu care Obiectivul general va fi atins este, formarea profesorilor si /sau a invatatorilor care preda la invatamintul primar, pentru copii romi , în scopul de a sprijini copiii romi cu metode moderne de invatare pentru a finaliza învățământul primar.

Principalul rezultat este că proiectul Terno va dezvolta centre pentru furnizarea de educație suplimentară pentru copiii romi care urmeaza sa finalizeze învățământul primar și se pregătesc să treacă la învățământul secundar. Organizarea acestor centre ar trebui să se bazeze pe o metodologie care va cuprinde toate elementele importante care ar ajuta profesorii care preda copiilor romi sa sprijine mai bine dezvoltarea copiilor care frecventează ultimele clase de școală pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Consorțiul proiectului este multi-actor, el are o mare experiență în domeniu și are competențe complementare. Acesta este constituit din 6 parteneri din 5 țări (Grecia, Spania, Italia, Ungaria și România). În cadrul proiectului au participat, 3 asociații de romi, un ONG condus de romi, un institut de cercetare, care este specializată în cercetarea din învățământul pentru romi și o organizație specializată în dezvoltarea de metodologii de cercetare și de gestionare a proiectelor LLP.

Tab 1 Proiectul TERNO

Tab 2 Obiective și activități generale

Tab 3 Rezultate Principale

Tab 4 Partenerii

Login Form

teacher training methodology

national research reports

 

Federația Maranatha a Asociațiilor de țigani, este o organizație de 20 de asociații distribuite în Comunitatea Valenciană. Obiectivele lor principale sunt formarea de romi și promovarea acestui grup etnic și a culturii sale. Experți tehnici, colegii și voluntari lucrează în serviciul de asociațiile membre și, de asemenea, cu privire la proiectele care aceste asociații sunt în curs de implementare. Aceste proiecte sunt în programe mai ample, cum ar fi eradicarea părăsesc școala timpuriu / absenteism, promovarea femeilor rome sau de prestare a serviciilor de mediere socio-muncă. Federația Maranatha este, de asemenea, responsabil de celebrare a festivaluri, colocvii interculturale, ateliere de lucru și seminarii internaționale.

Federația Maranatha este recunoscută pe plan internațional pentru a crea și conduce Web "gypsy world" (www.gypsyworld.org), care este o referință de lucru și de informare a comunității de romi, unde Laszlo Andor Viviane Reding, printre altele, au participat de a comunica cu comunitatea de romi din Europa.

Principalele activități curente pe care le facem:

Din punct de vedere educațional și cultural

- Programe de formare care ne oferă o instrumente mai bune pentru a lucra în societatea de astăzi

Din punct de vedere tehnologic

- Utilizarea noilor tehnologii ca o cale spre progres, comunicare, inserție, participarea socială și participarea în Europa. Portalul de internet "țigan World" este cel mai important instrument pe care l-am dezvoltat.

Din punct de vedere politic

- Participarea activă la proiectarea și executarea politicilor care guvernul regiunii Valencia se desfășoară pentru dezvoltarea, promovarea etno-culturale și afirmare a poporului nostru.

Puteti vedea o prezentare video a Federației Maranatha pe link-ul următor.

 http://www.gypsyworld.org

 

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries