Action Synergy S.A. is an ICT R&D, training and knowledge- based applications organization which is actively involved in the development of education technologies, training methodologies and the development of e-learning training courses. Action Synergy S.A. disposes a long experience in the management and coordination of European Projects. It is currently coordinating six projects in the framework of the Lifelong Learning Programme. Since its foundation in 1987 the organization has participated in a considerable number of EU educational projects, such as COMETT, PETRA, SOCRATES, LEONARDO DA VINCI, ARTICLE 6, ADAPT, TEMPUS, PHARE,-Distance learning. Action Synergy’s S.A. key areas of expertise include: Development of learning methodologies, Development of educational technologies, Development of courses and modules making use of innovative methodologies such as: open/flexible learning methodologies, e-learning, learning needs analysis, development of professional profiles and lists of skills and competencies, development of synergies at local, national and transnational level.
Η Ομοσπονδία ενώσεων των Ρομά της Μαρανάθα, είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από ενώσεις διασκορπισμένες σε όλη την περιοχή της Βαλένθια. Ο κύριοι στόχοι είναι η εκπαίδευση των Ρομά και η προώθηση αυτής της εθνικής ομάδας και του πολισμού της. Επαγγελματίες και εθελοντές δουλεύουν στον οργανισμό για την εξυπηρέτηση των Ρομά αλλά και για να τα προγράμματα που έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας. Αυτά τα προγράμματα εντάσσονται σε ευρύτερους στόχους όπως η εξάλειψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, η προώθηση των Ρομά γυναικών και η επιθεώρηση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών εργασίας. Η Ομοσπονδία της Μαρανάθα είναι επίσης επικεφαλής για την οργάνωση εορτών , διαπολιτισμικές διαλέξεις, εργαστήρια και διεθνή σεμινάρια.
Η ομοσπονδία Μαρανάθα είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για την δημιουργία και την ηγετική παρουσία στο Δίκτυο "GypsyWorld" (www.gypsyworld.org), που αποτελεί σημείο αναφοράς για θέματα που σχετίζονται με την κοινότητα των Ρομά Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί ο AndorVivianeReding στο δίκτυο για την επικοινωνία μεταξύ των Ρομά στην Ευρώπη.
Κύριες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούμαστε :
Σε εκπαιδευτικό και πολιτισμικό επίπεδο
Προγράμματα εκπαίδευσης που μας προμηθεύουν με καλύτερα εργαλεία για να εργαζόμαστε με την κοινωνία
Σε τεχνολογικό επίπεδο
Χρήση νέων τεχνολογιών για την πορεία προς την πρόοδο, επικοινωνία , ενσωμάτωση, κοινωνική συμμετοχή και συμμετοχή στην Ευρώπη. Τοηλεκτρονικόεργαλείο ‘’Gypsy World’’ κινείταιπροςαυτήντηνκατεύθυνση
Σε πολιτικό επίπεδο
Η ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση πολιτικών της κυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης της Βαλένθια για την ανάπτυξη της ενσωμάτωσης των ανθρώπων μας.
Μπορείτε να δείτε το έργο μας μέσα από μια παρουσίαση βίντεο ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.
Διαβάστε περισσότερα: FEDERACIÓN MARANATHA DE ASOCIACIONES GITANAS
Η IDEAROMONLUSείναι η πρώτη ένωση Ρομά Γυναικών στην Ιταλία και είναι συστατικό της πανεθνικής ομοσπονδίας Ρομά. Η ένωση έχει ως έδρα το Τορίνο (Ιταλία) και δουλεύει με τους μεγαλύτερους οικισμούς Ρομά στην πόλη. Η Ένωση έχει δημιουργηθεί από γυναίκες Ρομά που ανήκουν σε διαφορετικές κοινότητες Ρομά στην πόλη του Τορίνο, κάποιες από τις οποίες διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία στο τομέα της διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης. Η IdeaRomπροωθεί προοδευτικές μορφές άμεσης εκπροσώπησης , τυπικές και ουσιαστικές αποτελούμενες από διαφορετικές κοινότητες. Το 2010 η ένωση βραβεύτηκε με μια αναμνηστική πλάκα από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για το έργο της προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης των κοινοτήτων με τις οποίες δουλεύει. Το 2011 η IDEAROMONLUSήταν εταίρος στο Ε.R.R.C (Ευρωπαϊκό κέντρο για τα δικαιώματα των Ρομά) στην Βουδαπέστη για το πρόγραμμα ‘’ Έρευνα για την κατάσταση των γυναικών Ρομά στην Ιταλία’’. Το αποτέλεσμα ήταν η έκθεση προς την Επιτροπή ( Επιτροπή για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών) που ελέγχει περιοδικά την εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ που έχει υπογραφεί από κάθε συμβαλλόμενο μέρος.
Ανάμεσα σε άλλα , πολύ σημαντικό έργο έχει γίνει μέσω κάποιων προγραμμάτων που αφορούν την εκπαίδευση των Ρομά και την ενδυνάμωση των Ρομά γυναικών.
Οι θεσμικοί στόχοι: η προώθηση της ενσωμάτωσης και η ενεργή συμμετοχή των Ρομά στην κοινωνίας της Ιταλίας και της Ευρώπης, σεβόμενοι τις διαφορετικές ταυτότητες, την αξιοπρέπεια και της θεμελιώδεις αξίες τις πολιτισμένης ζωής. Οι Ρομά να αποκτήσουν την αναγνώριση ως εθνική και γλωσσική μειονότητα, με πλήρη δικαιώματα ιθαγένειας. Η αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων, άμεσες ή έμμεσες εναντίον των Ρομά. Η προώθηση της χειραφέτησης του ρόλου της γυναίκας στις κοινότητες των Ρομά. Η υποστήριξη της προστασίας, ανάπτυξης, εκπαίδευσης, και κοινωνικής ενσωμάτωσης των νέων Ρομά. Η προώθηση διαπολιτισμικών σχέσεων στην κοινωνία, διευκολύνοντας τις σχέσεις μεταξύ των ατόμων, κοινοτήτων και των πολιτισμών, προωθώντας την αμοιβαία κατανόηση, τον διάλογο και τις συναντήσεις μεταξύ τους.
Οι δράσεις μέχρις στιγμής αφορούν Ρομά οικογένειες στο Τορίνο , και κυρίως στο βόρειο και νότιο τομέα της πόλης. Εκτός από αυτές τις περιοχές, κάποιες δράσεις αφορούσαν άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης και της ενδοχώρας του Τορίνο (Collegno, Chieri, Moncalieri, etc. ...). Οι οικογένειες ανήκουν σε διαφορετικές κοινότητες ( Ρομά από την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Σίντι από το Πεδεμόντιο, Ρομά από το Abruzzo, Καλαβρία και Νάπολη) και κατοικούν άλλοι σε εγκεκριμένους χώρους ‘στάθμευσης’ , άλλοι σε πρόχειρους καταυλισμούς και άλλοι σε διαμερίσματα.
Ένα σημαντικό ποσοστό παρεμβάσεων που έχει ως δικαιούχους παιδιά Ρομά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από γυναίκες Ρομά , μέλη της ένωσης. Η Ένωση έχει προς το παρόν μια πολύ ευέλικτη οργανωτική δομή, χρησιμοποιώντας εθελοντική αλά και μισθωτή εργασία.
Ο οργανισμός RWAR– Ένωση Ρομά Γυναικών στην Ρουμανία είναι ένας ΜΚΟ, χωρίς πολιτικούς προσανατολισμούς που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996. Η αποστολή του RWARστην ανάπτυξη της κοινότητας Ρομά και συγκεκριμένα των Ρομά Γυναικών στην Ρουμανία μέσω δραστηριοτήτων και προγραμμάτων για κοινωνικές πολιτικές προς όφελος της μειονότητας των Ρομά, δίνοντας έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ρομά Γυναικών στην Ρουμανία.
Οι κύριοι στόχοι
Η ανάπτυξη της κοινότητας Ρομά και η αναπτυξιακή διαδικασία στο πλαίσιο των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων του πολίτη. Η ανάπτυξη των σχέσεων με εταιρίες και οργανισμούς ιδιωτικού, δημόσιου, εθνικού η διεθνούς χαρακτήρα με ειδίκευση στην έρευνα και εφαρμογή των κοινωνικών προγραμμάτων των Ρομά Γυναικών.
Τομείς Δραστηριότητας
Προγράμματα που οργανώθηκαν από την RWARτα τελευταία 2 χρόνια:
Το Ινστιτούτο κοινωνιολογίας, Κέντρο των Κοινωνικών Επιστημών, της Ουγγρικής Ακαδημίας των Επιστημών με περισσότερους από 50 συνεργάτες είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο κοινωνιολογίας στην Ουγγαρία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου πραγματοποιούν εμπειρικές μελέτες κοινωνικών διαδικασιών με την προσδοκία να αναπτύξουν κοινωνιολογικές θεωρίες και μεθοδολογία. Ως εμπειρογνώμονες, συμμετέχουν στην διαχείριση της κοινωνίας, στην διαχείριση διαφορετικών κοινωνιολογικών πλαισίων της κοινωνικής πολιτικής και οικονομίας, στην ανάπτυξη διάφορων εννοιών της μεταρρύθμισης καθώς και στην κριτική ανάλυση τους. Οι συνεργάτες του Ινστιτούτου διοργανώνουν σεμινάρια, εθνικά και διεθνή συνέδρια για την συζήτηση επιστημονικών θεμάτων.
Το Τμήμα Έρευνας Κοινωνικών Ανισοτήτων είναι ένα από τα τμήματα του Ινστιτούτου. Το τμήμα διαθέτη 13 ερευνητές. Ο πιο σημαντικός ερευνητικός τομέας του τμήματος είναι η μελέτη της αναπαραγωγής των κοινωνικών ανισοτήτων. Ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ αυτή την περίοδο, περιλαμβάνουν : Κοινωνικές και κοινωνικοοικονομικές ανισότητες και φτώχεια, έλλειψη ίσων ευκαιριών για συγκεκριμένες ομάδες που ορίζονται από την ηλικία, το φύλο, το κοινωνικό επίπεδο και το εθνικό υπόβαθρο, έρευνα στον μεταβαλλόμενο ρόλο της οικογένειας, μετανάστευση, ο ρόλος της ίσης μεταχείρισης και της εξάλειψης των διακρίσεων, προσδιορισμός της κοινωνικής πολιτικής και των θεσμών της.
Η έρευνα στο Τμήμα της έρευνας των Κοινωνικών Ανισοτήτων περιλαμβάνει την βασική όσο και την εφαρμοσμένη έρευνα που προωθεί την λήψη αποφάσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της εργασίας. Τα μέλη του τμήματος περιλαμβάνονται σε διάφορα διεθνή συγκριτικά προγράμματα.
Διαβάστε περισσότερα: Ινστιτούτο κοινωνιολογίας, Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών, Ουγγρική Ακαδημία
This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.