A Maranatha Cigány Szövetségek Egyesülete egy 20 szövetségből álló egyesület, amely kiterjed az egész valenciai közösségre. Fő céljaik a romák képzése, valamint ezen etnikai csoport és kultúrája támogatása. Műszaki szakemberek, társak én önkéntesek dolgoznak a tagszövetségek szolgálatára, és a szövetések által éppen kivitelezett projekteken is. Azok a projektek szélesebb programokon belül vannak, pl. az idő előtti lemorzsolódás / iskolai hiányzások megszüntetése, a roma nők támogatása vagy szociális-munkaerőpiaci közvetítő szolgáltatások nyújtása. A Maranatha Egyesület emellett ünnepek, interkulturális kollokviumok, műhelyek és nemzetközi szemináriumok szervezéséért is felelős.

A Maranatha Egyesület nemzetközileg elismert a "Gypsy World” (Cigány világ,
www.gypsyworld.org) weboldal létrehozásáért és üzemeltetéséért, amely hivatkozási forrás a roma közösségről, ahol többek között  Laszlo Andor és Viviane Reding, vettek részt az európai roma közösséggel való kommunikációban.


Jelenlegi főbb tevékenységeink:

Oktatási és kulturális szempontból
-  Tréning programok, amelyek jobb eszközöket biztosítanak számunkra a munkához a mai társadalomban.

Technológiai szempontból
-    Új technológiák használata mint a fejlődés, kommunikáció, beilleszkedés, társadalmi részvétel és európai részvétel módja. A legfontosabb általunk kidolgozott eszköz ”A cigányok világa" internetes portál.

Politikai szempontból
-    Aktív részvétel a Valencia régiót irányító politikák kidolgozásában és végrehajtásában, amely embereink fejlődését, etno-kulturális támogatását biztosítja.

A Federation Maranatha egyesületről video bemutatót láthat a következő linken.

 http://www.gypsyworld.orgLogin Form

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries