Proiectul Terno (profesori pentru romi noi oportunități de educatie în școală), este un proiect co-finanțat de Programul de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene . - Activitatea principala 1: Proiecte multilaterale pentru romi), care își propune să elaboreze și să infiinteze centre speciale de sprijin, în scopul de a sprijini copii romi care frecventează scoala primara pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Obiectivul general al proiectului este de a preveni abandonul copiilor romi și să sprijine copiii romi să finalizeze scoala elementara pentru a trece la învățământul secundar. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării / intretinere la scoala a copiilor cu nivel scăzut de trai. Obiectivul specific cu care Obiectivul general va fi atins este, formarea profesorilor si /sau a invatatorilor care preda la invatamintul primar, pentru copii romi , în scopul de a sprijini copiii romi cu metode moderne de invatare pentru a finaliza învățământul primar.

Principalul rezultat este că proiectul Terno va dezvolta centre pentru furnizarea de educație suplimentară pentru copiii romi care urmeaza sa finalizeze învățământul primar și se pregătesc să treacă la învățământul secundar. Organizarea acestor centre ar trebui să se bazeze pe o metodologie care va cuprinde toate elementele importante care ar ajuta profesorii care preda copiilor romi sa sprijine mai bine dezvoltarea copiilor care frecventează ultimele clase de școală pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Consorțiul proiectului este multi-actor, el are o mare experiență în domeniu și are competențe complementare. Acesta este constituit din 6 parteneri din 5 țări (Grecia, Spania, Italia, Ungaria și România). În cadrul proiectului au participat, 3 asociații de romi, un ONG condus de romi, un institut de cercetare, care este specializată în cercetarea din învățământul pentru romi și o organizație specializată în dezvoltarea de metodologii de cercetare și de gestionare a proiectelor LLP.

Tab 1 Proiectul TERNO

Tab 2 Obiective și activități generale

Tab 3 Rezultate Principale

Tab 4 Partenerii

Login Form

teacher training methodology

national research reports

WP2: Cercetarea inițială și metodologia

Coordonator WP: MTA

Start Data: 01.11.2012

Data de final: 30/6/2013

  •  
  • obiective:

- De a dezvolta o metodologie de formare a cadrelor didactice, în scopul de a oferi educație de sprijin suplimentar pentru copiii romi care merg la ultimele clase de scoala primara, în scopul de a-I   ajuta să se mute la învățământul secundar.

- Această metodologie se va concentra pe modul în care profesorii ar putea lua în considerare elemente ale culturii romilor și să le utilizeze în scopul de a crește performanța academică a romilor .

- Aceasta include acordarea de sprijin și informare pentru părinții acestor copii într-un mod care să ia în considerare originea lor culturală.

- Metodele care ar putea fi folosite de profesori pentru a sprijini copiii romi pentru a finaliza învățământul primar și trece la învățământul secundar.

- Identificarea nevoilor de formare a copiilor romi (factori care sporesc părăsirea timpurie a școlii).

- Identificarea nevoilor de formare a profesorilor (ceea ce au nevoie, în scopul de a sprijini copiii romi pentru a finaliza școala elementară).

- Identificarea nevoilor de formare a părinților acestor copii (cum ar putea fi ajutat, în scopul de a îmbunătăți situația acestor copii).

 

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries